Ce trebuie sa faci pentru a apela la un specialist cat mai rar

Intretinerea sistemelor de instalatie termice, sanitare si electrice reprezinta un aspect foarte important pentru asigurarea unui mediu cat mai confortabil, precum si pentru evitarea problemelor ce pot aparea din cauza unei mentenante defectuoase.

Echipa Instalator Bucuresti vine in sprijinul dvs, cu o serie de sfaturi pentru protectia locuintei, din punct de vedere al instalatiilor, sfaturi, ce ar trebui sa fie luate in considerare cu prioritate, pentru a prelungi durata de viata a acestora.

Sfaturi pentru intretinerea instalatiei termice

De regula, multi dintre noi, consideram, ca dupa instalarea sursei de caldura, nu mai este necesara decat verificarea obligatorie periodica si..atat, dar realitatea este alta. Trecerea timpului determina aparitia fenomenului de coroziune care afecteaza functionarea sistemului.

Este foarte importanta cunoasterea unor reguli minime de intretinere a sistemului de incalzire, fiindca mentenanta in conditii inadecvate, poate avea urmari grave, cum ar fi defectarea sistemului in plin sezon de iarna, sau chiar ivirea unor incendii, dar inainte de acest aspect, trebuie sa cunoasteti care sunt semnele ce va indica faptul ca, instalatia de incalzire nu functioneaza corespunzator: 1. Randament scazut; 2. Elementii radiatoarelor nu sunt incalziti in totalitate; 3. Creste consumul de gaze naturale; 4. Instalatia se infunda in sezonul rece; 5. Uneori, apar inundatii cauzate de spargerea radiatoarelor.

Astfel, pentru a evita aparitia simptomelor prezentate mai sus, venim in sprijinul dvs cu urmatoarele sfaturi: Aerisirea anuala, de preferat la inceput de sezon rece, ceea ce inseamna incarcarea instalatiei cu apa pana la nivelul necesar de presiune, dupa care vom aerisi calofirele, pana la eliminarea in totalitate a aerului din instalatie; Inlocuirea coloanelor de incalzire. Acestea se pot infunda, din cauza colmatarii cu magneziu si calcar, astfel ca, pentru evitarea pierderii functiei de agent termic, este recomandata inlocuirea acestora; Modernizarea periodica a instalatiei de incalzire trebuie sa devina un MUST, pentru ca o centrala termica veche trebuie sa functioneze la o temperatura constanta. Deci, daca centrala dvs termica va dispune de tehnica in condensatie, eficienta saa poate atinge 100 %; Aerisiti locuinta, cam de 2-3 ori pe zi (nu e necesar mai mult), cate 5 minute, recomandandu-va totodata, sa inchideti termostatele, in acest mod, incaperea va fi ventilat, fara a se pierde caldura acumulata in pereti; Nu se acopera caloriferele cu articole vestimentare, sau alte produse de acest gen, fiindca se pierde o mare parte din energie.

Sfaturi pentru intretinerea instalatiei sanitare

Avand in vederea ca durata de viata a bateriei de la chiuveta este de maximum 5 ani, va sfatuim sa o inlocuiti, dupa trecerea acestei perioade, in cazul in care nu au intervenit defectiuni intre timp; Inlocuiti robinetii de coloana – acestia sunt de tip “robineti cu bila”, astfel ca, daca nu sunt manevrati, cel putin lunar, se blocheaza; Inlocuiti racordurile flexibile, pentru ca acestea au o durata de viata limitata iar cauciucul intern devine casant, efectul fiind aparitia fisurilor, sau chiar inundatiile; Refacerea instalatiei: cunoastem faptul ca, pexalul este inferior din punct de vedere calitativ cuprului, motiv pentru care inlocuiti tevile din pexal cu cele din arama; Desfundati tevile de scurgere; Reparatii si modificari coloane de apa din subsolul blocurilor.

Sfaturi pentru intretinerea instalatiei electrice

Avem nevoie de prelungirea duratei de viata € instalatiei electrice, iar pentru aceasta este necesar sa cunoastem cateva modalitati de intretinerea a acesteia. Exista o multitudine de factori ce pot afecta starea de sanatate a instalatiei electrice, ca de ex: incarcarea excesiva, uzura normala sau fortata. Pentru ca instalatia electrica sa “traiasca mult si bine”, NU: - nu folositi improvizatiile electrice; - nu utilizati instalatiille electrice defecte; - nu supraincarcati instalatiile electrice; - nu folositi instalatiile electrice neprotejate impotriva actiunii factorilor mediului; -nu lasati neizolate capetele cabluri;or sau legaturilor in doze; -nu utilizati aparate de incalzit in locuri cu grad ridicat de periculozitate.

Precizam ca aceasta rubrica are caracter informational, adresandu-va rugamintea ca, in caz de nevoie , intrebari sau probleme legate de intretinerea instalatiilor termice, sanitare si electrice, va rugam sa ne contactati indiferent de ora. Avem un serviciu disponibil 24/7. Va multumim pentru atentia acordata.