Protectia locuintei – instalatia de detectare automata a scaparilor de gaze

Protectia locuintei – instalatia de detectare automata a scaparilor de gaze

Protectia locuintei reprezinta dezideratul oricarui om „normal” – exceptie fiind acea categorie de oameni care sunt adeptii libertatii depline, care nu accepta sa fie legati de o locuinta „statica” si care nu au in proprietate una, schimband resedinta dupa cum cer job-urile sau… placerea – astfel incat si legiuitorul a avut in vedere acest fapt, materializat, pentru prima data, prin Ordinul nr. 713 din 21.10.2004 emis de Ministerul Economiei si Comertului, publicat in Monitorul Oficial nr. 1012 din 3.11.2004. Ce spune acest Ordin? Spune ca – citez – Articolul 1: "Începând cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru încăperile în care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale şi suprafeţele vitrate necesare, conform prezentelor norme, sunt parţial sau în totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de construcţie specială (securizat, termopan etc.)." 
Deci, „daca-i lege, nu-i tocmeala” si trebuie recunoscut ca, desi lumea s-a obisnuit cu explozii si flacari din filmele americane de la televizor  , acest sistem de protectie este foarte binevenit si util, mai ales in gospodariile unde instalatia de gaze este utilizata si intretinuta de oameni in varsta, unde sunt copii mici sau persoane suferinde de boli degenerative… De cea mai mare importanta este existenta acestei protectii in apartamentele de bloc, unde un „eveniment” de acest gen poate afecta insasi structura de existenta a constructiei, nemaivorbind de efectele asupra apartamentelor din jur.

Detector gazeDaca nu aveti instalat un asemenea sistem, este imperios necesar sa ne hotaram la care dintre cele doua solutii evidente vom apela: sunam la telefon +40 754 400 800 – Instalator Bucuresti – si echipa de specialisti de aici vor veni cu echipamentul si materialele necesare si vor afectua lucrarea „da capo al fine” sau achizitionati personal tot echipamentul, iar montarea se va face de catre un profesionist autorizat – il gasiti la Instalator Bucuresti – acesta venind la lucrare doar cu materialele marunte si cu instrumentele necesare. In acest de-al doilea caz, va fi necesar sa alegeti dintr-o gama variata de detectoare (senzori) de gaz (sensibilitate la detectare, modul de alarmare – simplu sau dublu – producator, termen de garantie si durata medie de viata etc), dar si din varietatea de electroventile necesare protectiei propriu-zise, caracteristica principala de care trebuie tinut seama fiind diametrul (1/2” la 8”), corespunzator tevii pe care se va monta

Trebuie mentionat si faptul ca montarea acestei instalatii de protectie este obligatorie in situatia expresa cand, la verificarea periodica a instalatie de gaz, operatorul autorizat ANRE constata si consemneaza in fisa de evidenta a acesteia faptul ca nu sunt indeplinite conditiile necesare pentru functionarea in conditii de maxima siguranta.

Mai multe informatii pe acesta tema, in „Montarea detectorului de gaze naturale”.

De asemenea, pentru achizitionarea echipamentului sau doar pentru montaj ne puteti suna la telefon +40 754 400 800 – la Instalator Bucuresti – sau sa veniti la sediul firmei, pe strada Vasile Lascar nr. 143, in sectorul 2.

Publicat la