Cum se spala corect caloriferele

Cum se spala corect caloriferele

Dupa cum spuneam in articolul precedent, spalarea caloriferelor este o operatie care necesita, in afara de cunostinte si indemanare intr-ale tehnicii de instalare a componentelor sistemelor de incalzire, evacuare sau transport al lichidelor, si de o serie de instrumente, aparate si chiar utilaje, fara de care aceasta tentativa de a curata caloriferele si traseele de transport va fi destinata esecului. Evident ca ne referim aici de o spalare profesionala, nu de o pseudo – spalare, la nivel de amator, facuta „dupa ureche” sau dupa cum spune vecinul, in cada, cu apa si soda de rufe! Sigur ca si o astfel de abordare poate avea un oarecare succes in cazul caloriferelor spalate anual (de noi) sau a celor din componenta instalatiilor individuale de incalzire, cu centrala termica proprie, care sunt interconectate cu tevi de pexal sau de cupru, deci care nu ruginesc si nu se deterioreaza in timp, impurificand agentul termic. Daca nu doriti sa apelati la un Instalator Bucuresti – firma specializata in realizarea si service-ul instalatiilor sanitare si de incalzire – este de preferat sa demontati caloriferele si sa le transportati intr-un loc, in aer liber, unde sa aveti o sursa de apa curenta la care sa puteti racorda o pompa de mare presiune.

Spalare caloriferCaloriferele se spala, de obicei, toamna, inainte de efectuarea probelor de catre regiile de termoficare. De mentionat ca este recomandabil sa se faca o spalare a instalatiei intregi, nu numai a caloriferelor, chiar la instalatiile noi, cu centrala termica proprie, pentru ca exista posibilitatea de a se gasi pe trasee picaturi de cositor de la operatiile de lipire (la instalatii de cupru), span de cupru sau polipropilena (depinde de materialul din care este confectionat rtaseul) ramas de la taieturi si prelucrarea acestora sau solutii de protectie interioara a caloriferelor, cum ar fi uleiul mineral, in cazul posibil, dar si probabil, in care caloriferele nu au fost degresate inainte de montare.

Si inca ceva: trebuie sa fiti constient ca nu veti reusi sa obtii un rezultat remarcabil, ca in cazul efectuarii operatiei de catre o firma de prestigiu, cum ar fi cea mentionata mai sus – Instalator Bucuresti – ci doar sa indepartezi malul depus, crusta de calcar ramanand neatinsa, lal ocul ei!

In urmatorul articol veti vedea „Cum se spala profesional instalatia de incalzire”.

Daca nu vreti sa va bateti mai mult capul, sunati la 0754 400 800 – Instalator Bucuresti – in cazul in care nu vreti sa va deplasati pana la noi, in strada Vasile Lascar nr. 143, sector 2.

Publicat la