Cum aleg o centrala termica | Instalator Bucuresti

Cum aleg o centrala termica

Cum aleg o centrala termica? – este o intrbare legitima pentru oricine doreste sa investeasca in imbunatatirea confortului termic, coroborat cu micsorarea cheltuielilor, cel putin pe timp de iarna, efectuate pentru incalzirea spatiului in care isi petrece cel putin o jumatate din viata!

Raspunsul poate fi unul extrem de simplu – dau un telefon la un Instalator Bucuresti, o firma de profesionisti care in mod sigur ma va scuti de o gramada de probleme si de timp pierdut – sau incep sa ma „culturalizez” in domeniul centralelor termice 
Este putin probabil – chiar daca nu imposibil – sa ajung la un asemenea nivel de cunostinte care sa-mi permita optimizarea cheltuielilor, pe ansamblul lor, care urmeaza a fi facute pentru aceasta investitie, pentru ca problema este foarte complexa, intrucat nu se iau in consideratie numai cheltuieleile achizitiei centralei ci si a restului componentelor acestui tip de instalatie de incalzire. Ca un exemplu, nu stiu daca vei ajunge la informatia – foarte importanta, intrucat necesita cheltuieli mai mari – ca in cazul centralelor in condensatie este necesara achizitionarea de calorifere de dimensiuni mai mari, cu suprafata de radiatie cat mai mare, pentru a se putea realiza condensatia… Deci…

Cum aleg o centrala termica, in situatia in care nu doresc – deocamdata, desigur – sa apelez la un expert in probleme de acest fel, adica la un Instalator Bucuresti.
Probabil stiti deja daca aceasta centrala va fi montata in apartamentul in care locuiti in prezent sau la vila pe care abia ati teminat-o de finisat, pentru ca acesta este primul criteriu de care trebuie tinut cont, care stabileste tipul de centrala spre care trebuie sa ne indreptam atentia: murala sau de pardoseala, fiecare fiind indicata / recomandata pentru un alt tip de locuinta. Daca este pentru apartament, vom alege o centrala murala, care se monteaza pe perete, si, evident, cu tiraj fortat, volumul de aer din acest spatiu nefiind suficient de mare pentru o centrala cu tiraj natural, cu camera de ardere deschisa, care isi ia oxigenul pentru ardere din atmosfera incaperii unde este montata si care trebuie sa fie suficient de mare pentru a face fata unei functionari optime.

Urmeaza partea cea mai dificila, pana acum nefiind nevoie de nici o alegere ci doar de luarea in considerare a situatiei existente „pe teren”, si anume de stabilirea tipului centralei – electrica, pe gaz, cu combustibil solid s.a.m.d. – a modului in care se evacueaza gazele de ardere, a puterii necesare etc.

Despre alte criterii, esentiale pentru achizitionarea unei centrale corespunzatoare scopului urmarit – incalzire optima la pret cat mai redus – vom vorbi intr-un articol viitor: „Criterii de alegere a centralei termice

Pana atunci, daca aveti vreo problema urgenta la care nu gasiti un raspuns corect, puteti suna la +40 754 400 800 – la Instalator Bucuresti – sau, daca aveti drum prin zona puteti sa ne vizitati, in strada Vasile Lascar nr. 143, sector 2, unde veti gasi intotdeauna pe cineva care sa va dea un sfat corespunzator si sa va faca ziua mai frumoasa!

Publicat la