Confortul locuintei – spalarea caloriferelor

Confortul locuintei – spalarea caloriferelor

Confortul locuintei nu presupune, asa cum pare la prima vedere, doar un design placut, realizat cu mobilier de calitate si zugraveli sau placaje facute cu bun gust sau un iluminat corespunzator cu perioadele zilei ci si o temperatura optima pentru desfasurarea activitatilor din interiorul caminului, fie ele distractive sau „profesionale” (lucrul de acasa, executare de activitati prin intermediul computerului sau, de ce nu, gatit, pentru ca si aici trebuie sa fii profesionist pentru a obtine rezultate placute nu numai la gust ci si la aspect!  ). Iar confortul termic nu se obtine prin achizitionarea unei imbracaminti mai groase (dar care va stanjeni, prin dimensiuni, miscarile sau activitatea fizica) sau a unor pilote mai eficiente ci prin eficientizarea sistemului de incalzire al locuintei, fie el centralizat sau individual, in speta prin curatarea periodica a traseelor de vehiculare a agentului termic si a radiatoarelor de caldura, adica a caloriferelor. Sunati la Instalator Bucuresti – 0754 400 800 si ei o sa va confirme acest lucru si va vor arata si care sunt caile de urmat pentru imbunatatirea incalzirii locuintei dumneavoastra, cu costuri care se vor amortiza foarte repede in timp.

Spalarea caloriferuluiEvident ca sunt diferente mari intre sistemul centralizat – cu calorifere mari si grele din fonta, care vehiculeaza agent termic impurificat cu particule de rugina sau alte impuritati metalice, insa care sunt eficiente datorita pastrarii mai indelungate a temperaturii – si sistemul de incalzire cu centrala termice proprii, in care fluidul este curat, in general, deci conductele (din pexal sau din cupru) nu se vor obtura atat de repede si nici caloriferele, acestea din urma fiind usoare (fiind construite din aluminiu sau otel) si mai mici, care transfera mai repede caldura agentului termic in spatiul inconjurator, dar care, in momentul in care se opreste centrala, se vor raci la fel de repede.

De asemenea, trebuie tinut cont si de micul ”amanunt” care poate sa inrautateasca in mod considerabil eficienta incalzirii locuintei prin acest sistem (adica a agentului temic vehiculat prin calorifere, existand si alte modalitati, cum ar fi cel electric), si anume cel al aerisirii instalatiei. Chiar daca tot sistemul este in regula – conducte curate, neinfundate, calorifere noi sau relativ noi ori spalate de curand – este posibil ca instalatia sa nu dea randamentul necesar sau optim daca nu este aerisita corespunzator, bulele de aer de pe conducte fiind elastice si nu permit vehicularea corespunzatoare a agentului termic. De aici reiese clar ca aerisirea se face indiferent de tipul incalzirii, individual sau centralizat. Aceasta din urma operatie se poate face de catre orice utilizator, esential fiind doar faptul ca trebuie sa stie cum sa o faca pentru a obtine rezultatele dorite, dar curatarea caloriferelor este necesar a fi incredintata unei firme de incredere – cum ar fi  Instalator Bucuresti –  care are in componenta profesionisti adevarati, aceasta lucrare necesitand, in afara de cunostinte, si echipamente speciale, din care mentionam pe cel mai important, pompa prin intermediul careia se introduc jeturile de apa sum presiune, pentru curatarea eficienta a acestora.

Si inca ceva! Un instalator Bucuresti „de ocazie” (ca sa nu spun „de duminica” pentru ca duminica nu se lucreaza!  ), adica un „Dorel” recomandat de prietenul „Gica de la sculerie”, pe care-l cunoaste toata lumea, fiind „vechi” in profesie, va va spala caloriferele cu o solutie care contine, in cel mai bun caz, soda de rufe (denumirea oficiala fiind carbonat de sodiu – Na2CO3 – adica o sare de sodiu al acidului carbonic), pe cand la Instalator Bucuresti caloriferele dumneavoastra vor fi tratate cu seriozitate, cu substante chimice de inalta calitate si foarte eficiente. Daca veti tine seama si de faptul ca aveti posibilitatea de a angaja o echipa de profesionisti care va vor verifica si curata intreaga instalatie (pentru ca degeaba se curata caloriferele daca aveti conductele colmatate si fluidul abia circula prin ele), cu echipamente performante, chiar la dumneavoastra acasa, atunci veti intelege de ce recomand cu caldura  aceasta solutie!

Dar, pentru „cultura generala”, in urmatorul articol veti vedea „Cum se spala corect caloriferele”.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti suna la telefon +40 754 400 800 – Instalator Bucuresti – sau chiar sa veniti la sediul firmei, in strada Vasile Lascar nr. 143, in sectorul 2.

Publicat la